- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Protest u Kanadi, demonstranti blokirali prestonicu, ima uhapšenih /video/

© AP Photo / Sean KilpatrickProtest u prestonici Kanade Otavi
Protest u prestonici Kanade Otavi - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Pratite nas
Policija u Otavi uhapsila je nekoliko ljudi, nakon što je više stotina biciklista, pešaka i vozača automobila blokiralo centar kanadske prestonice, saopštile su vlasti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Jučerašnji protest je organizovan zbog navodnih vladinih prekoračenja ovlašćenja, a usledio je manje od tri meseca nakon što su kamiondžije blokirale Otavu na više od tri nedelje, navodi Rojters.
Policija u Otavi je objavila u petak na Tviteru da je nekoliko ljudi uhapšeno i da su policajci i dalje na licu mesta kako bi obezbedili javni red i mir.
Organizatori jučerašnjih protesta poručili su da su okupili u znak podrške „slobodi i vojnim veteranima“, a lokalni mediji izveštavaju da je više učesnika bilo u Otavi i tokom prethodnog protesta, koji je organizovan zbog obavezne vakcinacije za prekogranične vozače kamiona, navodi Rojters.
Bivši pripadnik kanadskih oružanih snaga Nil Šird, jedan od glavnih organizatora protestnog marša u petak, kaže da podržava svaku grupu koja želi da se bori za slobodu Kanađana jer su, prema njegovom mišljenju, slobodu govora „platili“ veterani svojom borbom, preneo je Tanjug.
Veliki konvoj kamiona na protestu protiv pandemijskih mera u SAD - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SVET
Veliki protest američkih kamiondžija protiv pandemijskih mera /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala