Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Karađorđević o abdikaciji princa: Postupak nije sproveden kako treba, sve je prebrzo pokrenuto

© Foto : Facebook/Aleksandar KarađorđevićPrestolonaslednik Alekasndar II Karađorđević
Prestolonaslednik Alekasndar II Karađorđević - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Pratite nas
Prestolonaslednik Aleksandar Krađorđević, kao starešina kraljevske porodice, zaželeo je svom najstarijem sinu princu Petru, koji se povukao iz linije nasleđivanja kraljevske porodice sve najbolje u budućnosti, dobro zdravlje i svu sreću, ali je ocenio da proces abdikacije nije sproveden u skladu sa tradicijom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„Cenim njegovu iskrenost u vezi teške odluke koju je doneo“, naveo je Aleksandar Karađorđević i dodao da je to pitanje prebrzo pokrenuto, u trenutku kada se, zbog ranije preuzetih obaveza, nalazi u inostranstvu.
„Nažalost, ovako ključan i važan postupak nije sproveden kako treba, u skladu sa tradicijom i normama kraljevske porodice, kao i Porodičnim pravilnikom, napisanim u vreme Kraljevine, a koga svi članovi kraljevske porodice treba da se pridržavaju“, naveo je Krađorđević, saopštila je Informativna služba Belog dvora, prenosi Tanjug.
Princ Petar Karađorđević prethodno je saopštio da je potpisao odluku, o, kako je naveo, abdikaciji kojom se odriče svih prava prerogativa koja mu pripadaju po osnovu prvorodstva i da ih prenosi na sledećeg po starešinstvu rođenja, bratu kraljeviću Filipu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala