- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Irska spremna da preda zamrznutu rusku imovinu Ukrajini – 1,2 milijarde evra

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaZastava Irske u Moskvi
Zastava Irske u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Pratite nas
Vlada Irske razmatra mogućnost da preda zamrznutu rusku imovinu u vrednosti od 1,2 milijarde evra za obnovu Ukrajine, izjavio je ministar spoljnih poslova i odbrane Irske Sajmon Kouveni, prenosi list „Ajriš tajms“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Neke zemlje predlažu da bi se imovina, koja je zamrznuta zbog novonastalne situacije, mogla konfiskovati i iskoristiti, između ostalog, i za obnovu Ukrajine. Rekao sam da smo otvoreni za taj predlog“, rekao je Kouveni.

Istovremeno je naglasio da će to zahtevati „sveobuhvatnu dalju diskusiju kako bi se garantovala pouzdana i jasna pravna osnova, jer će to zahtevati odstupanje od postojeće prakse“.
Podsetimo, američki predsednik Džo Bajden uputio je Kongresu paket inicijativa o konfiskovanju imovine „ruskih oligarha“. Kako je precizirao, nacrt zakona će omogućiti zakonodavnim organima da po ubrzanom postupku zaplene imovinu Rusa, te da šalju sredstva u pomoć Ukrajini. Odluka Amerike o konfiskaciji ruske imovine s ciljem da se pruži pomoć Ukrajini izazvala je najdublje nerazumevanje i odbijanje Moskve. Vašington pokušava da ozakoni ništa drugo do eksproprijaciju, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Nakon pokretanja specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini 24. februara, SAD, EU, Velika Britanija i niz drugih država uvele su obimne sankcije protiv Rusije i povećale isporuku naoružanja ukrajinskim vlastima.
Predsednik SAD Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
RUSIJA
Bajden traži da se zapleni imovina ruskih biznismena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala