- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Dva mlada Humboltova pingvina - novi stanovnici moskovskog Zoo-vrta /video/

© AP Photo / Zoological Society of London via APBeba pingvin
Beba pingvin - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Pratite nas
Moskovski zoološki vrt dobio je nove „stanovnike“ – dva mlada Humboltova pingvina.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Nedavno smo saopštili da imamo tri mladunca pingvina. Nekoliko nedelja kasnije obradovala su nas još dva mala pingvina, prvi se izlegao 12. marta, a drugi 14. marta. Sa njima je sve u redu, osećaju se odlično. Već imaju više od tri kilograma“, navodi se u saopštenju zoo-vrta.
Na video-snimku se i po paperju može videti da su u pitanju mladi pingvini. Nakon otprilike dve nedelje, trebalo bi da počne transformacija perja, nakon čega će moći da uđu u vodu.
Inače, Humboltov pingvin je nazvan po hladnoj morskoj struji u kojoj pliva., a koja je dobila ime po istraživaču Aleksandru fon Humboltu. Nastanjuje Južnu Ameriku, tačnije Čile i Peru. Uvršten je na listu Međunarodne unije za zaštitu prirode kao ugrožena vrsta.
Galapagoski arhipelag - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2020
Beli pingvin otkriven na Galapagosu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala