- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Crnogorac rekorder: U martu zaradio bruto platu od 115.000 evra

CC0 / Pixabay / Novčanice evra
Novčanice evra - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Pratite nas
Najveća bruto zarada u martu ove godine u Crnoj Gori iznosila je 115.250 evra, a reč je o plati zaposlenog u sektoru kompjuterskog programiranja, podaci su Uprave prihoda i carina.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je saopšteno iz Uprave prihoda i carina, u martu ove godine 10 najvećih bruto zarada (plata sa porezima i doprinosima) kretale su se u rasponu od 52.667 evra do 115.250 evra.
„Te plate su isplaćene u delatnostima - kompjutersko programiranje, ostalo monetarno posredovanje, vazdušni prevoz putnika, konsultantske aktivnosti u vezi sa poslovanjem, vađenje sirove nafte...“, pokazuju podaci Uprave, prenosi RTCG.
RTCG podseća da je prosečna neto zarada, bez poreza i doprinosa, u Crnoj Gori u martu iznosila 704 evra, prema podaci Uprave za statistiku - Monsata.
Istovremeno je prosečna bruto zarada, sa porezima i doprinosima, bila 868 evra.
U odnosu na plate iz februara, prošlomesečne su bile manje za 0,3 odsto, dok su u odnosu na mart prošle godine veće za 33,8 odsto.
„Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u martu u odnosu na februar zabeležile rast od 3,4 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period zabeležile pad od 3,6 odsto. Prosečna bruto zarada u prvom kvartalu ove godine, u odnosu na četvrti kvartal 2021. godine, beleži rast od 9,6 odsto“, precizirali su iz Monstata, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala