- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Sukobi kod džamije Al Aksa u Jesusalimu, 42 povređenih

© AP Photo / Mahmoud IlleanSukobi izraelske policije i Palestinaca kod džamije Al Aksa u Jerusalimu
Sukobi izraelske policije i Palestinaca kod džamije Al Aksa u Jerusalimu - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
Pratite nas
Najmanje 42 osobe povređeno je u nedavnim sukobima u blizini džamije Al Aksa u Jerusalimu, izvestio je u petak Palestinski Crveni polumesec.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Izveštaji pokazuju da je izraelska policija ranije tokom dana ispalila suzavac i gumene metke kako bi rasterala demonstrante.
Kako prenosi AFP, izraelska policija je rekla da su njihovi službenici ušli u kompleks nakon što su „izgrednici“ bacili kamenje i pirotehnička sredstva u tu oblast, uključujući i deo prema Zapadnom zidu, svetom jevrejskom mestu ispod džamije.
Lokalni muslimani organizuju masovne proteste u ovoj oblasti, a tenzije su sve veće: Izrael je nedavno doživeo seriju jezivih terorističkih napada, koji su rezultirali velikim policijskim operacijama na Zapadnoj obali.
Prema palestinskom Crvenom polumesecu, samo prošle nedelje je povređeno više od 340 Palestinaca, nakon što je izraelska policija rasterala gomilu muslimana koji su protestovali u Jerusalimu.
Spor oko Al Akse traje već duže vreme, jer se smatra svetim mestom i u judaizmu i u islamu. Palestinci su u više navrata tvrdili da su jevrejske vlasti ometale pristup džamiji Al-Aksa dozvoljavajući pristup velikom broju jevrejskih posetilaca u to područje pod policijskom pratnjom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala