Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Novosti“: Autogol američkog senatora - Vučić nije obećao uvođenje sankcija Rusiji

© PREDSEDNISTVO SRBIJEPredsednik Srbija sa američkim senatorima
Predsednik Srbija sa američkim senatorima - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom nedavne posete senatorske trojke iz SAD nije dao nikakva obećanja u vezi sa uvođenjem sankcija Rusiji, saznaju nezvanično "Novosti".
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema informacijama lista, sagovornici su se zaista dotakli te neizbežne teme, ali se prvi čovek Srbije nije obavezao da će se Beograd pridružiti kaznenim merama Amerike i zapada protiv Moskve.
"Jedino obećanje koje je dato tiče se konkretnog ekonomskog projekta i pretpostavljamo da se na to odnosi rečenica senatora Krisa Marfija koja se u pojedinim krugovima napadno eksploatiše kao nekakva tobožnja garancija predsednika da će naša država uvesti sankcije Moskvi. Svi koji dobro poznaju predsednika Vučića znaju da on ne funkcioniše po principu pritisaka i da takve akcije diplomata koji se usude da na taj način utiču na njegove odluke obično izazovu kontraefekat. Tako da se ovaj nastup Marfija može tumačiti kao autogol Amerikanaca", navodi sagovornik "Novosti" upoznat sa tokom nedavnih razgovora sa američkim zvaničnicima na Andrićevom vencu i koji napominje da u ovom trenutku nije uputno otkrivati u kom projektu je reč pošto se o tome tek pregovara.
Podsetimo, senator demokrata Kris Marfi u izjavi za Glas Amerike je, mimo diplomatskog bontona i pravila otkrio detalje razgovora sa predsednikom Srbije. Pri tom je, ako je prevod njegovog nastupa bio verodostojan, preneo da mu je Vučić kazao "pozovi me za 60 dana. Proveri jesam li učinio ono što sam rekao da ću učiniti". Ova rečenica poslužila je pojedinim krugovima i u Srbiji i u inostranstvu da spekulišu o spremnosti Vučića da uvede sankcije Rusiji.
Američki senator Kris Marfi - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
SRBIJA
Nediplomatska objava američkog senatora ili dodatni pritisak na Srbiju: Šta mi je Vučić rekao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala