- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američki novinar dobio žestok odgovor na zlonamernu opasku o Đokoviću: „Otvoreno lažeš!“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
Pratite nas
Ben Rotenberg, američki novinar, ponovo je pokušao da započne medijsku hajku na Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta. Rotenberg je napisao da Novak ima problem sa „lansiranjem reketa“, a u odbranu srpskog asa stao je Rajli Opelka, američki teniser.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ben Rotenberg, teniski novinar, postao je poznat po širenju neistina i kritika Novaka Đokoviću, a nakon kratkog perioda mirovanja još jednom je želeo da umanji uspeh najboljeg tenisera sveta.
Tokom finalnog meča Srbija opena Andrej Rubljov poslao je izuzetno snažan forhend na stranu Novaka Đokovića, a prvi teniser sveta nije uspeo da vrati lopticu jer mu je iz ruke iskliznuo reket.
U letu reket je stigao do skupljača loptica koji je na vreme reagovao i sklonio se. Đoković je odmah prišao dečaku i izvinio se, a svima je bilo jasno da se situacija dogodila slučajno.
Ipak, Rotenberg kao da je gledao neki drugi meč i nekog drugog Novaka jer je smatrao da je tim potezom protiv Rubljova srpski as pokazao „bes“.
„Za Đokovića je dobra vest što je proveo mnogo vremena terenu, nakon što je lišio sebe igre, preko skoro deset sati na četiri meča“ napisao je Rotenberg, a onda izneo veliku laž.
„Loša vest je da on, kao i mnogi drugi na ATP imaju problem sa lansiranjem reketa u besu. Zbog toga umalo neko bude pogođen“, napisao je novinar aludirajući na momenat kada je Novak reket odleteo iz ruke.
Objava koja je bila lažna vest obrisana je ubrzo sa tvitera, ali je Rajli Opelka, američki teniser, na vreme video i odmah reagovao.
„Dobra vest je da gubiš toliko kredibiliteta svaki put kada širiš dezinformacije. Loša vest je da se ne suočavaš sa bilo kakvim posledicama (poništavanje akreditacija za medije) zato što si neverovatno pristrasan i otvoreno lažeš“, napisao je Opelka Rotenbergu.
Teniski novinar nebrojano je puta do sada iskazao netrpeljivost prema najboljem teniseru sveta, ali srećom nova laž nije prošla neopaženo.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
Kecmanović je bolji i od Nadala – a preti da prestigne i Alkarasa
Marko Maksimović - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
Marko je odabrao Srbiju! /video/
Island - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
Bizaran nastavak hajke na Ruse – čak i iz „zemlje vatre i leda“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala