- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Boris Beker osuđen na dve i po godine zatvora!

© AP Photo / Alastair GrantBoris Beker
Boris Beker - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
Pratite nas
Boris Beker, legendarni nemački teniser, proglašen je krivim zbog skrivanja imovine vredne oko dva i po miliona evra i osuđen je na dve i po godine zatvora.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Kako je prenela novinarka Mina Stivenson, Beker je proglašen krivim i zbog toga će morati da odsluži dve i po godine zatvora.
„Razmotrila sam prigovore, ali lično ste koristili račun kompanije. Proneverili su imovinu, sakrili je. Toliko novca je izgubljeno...“, rekla je sudija Debora Tejlor.
Presuda podrazumeva da teniser mora da odsluži polovinu kazne u zatvoru, a u slučaju dobrog vladanja, može na slobodu uz uslovnu kaznu do isteka perioda od dve i po godine.
Šestostruki grend slem šampion negirao je da je prekršio zakon o nesolventnosti Ujedinjenog Kraljevstva nakon što je proglašeno da je bankrotirao 2017. godine, dugujući poveriocima skoro 50 miliona funti.
„Beker je iz svoje imovine preusmerio 427.000 evra i preneo ih trećim licima, među kojima su i njegove dve bivše supruge Barbara (55) i Lili (45). Takođe se navodi da je sakrio vlasništvo nad imovinom u svom rodnom gradu Lajmenu, zajam od 825.000 evra od banke u Lihtenštajnu i akcije kompanije za prenos podataka vredne 75.000 evra. Sud je našao da su ove tačke optužbe dokazane“, preneo je Bild.

Bekera, koji ima 54 godine, porota je proglasila krivim po četiri tačke optužnice prema Zakonu o nesolventnosti. Oslobođen je po 20 tačaka.
„Pitajte Federera i Nadala zašto ćute“
Đoković i Nadal – svako u svom filmu /foto, video/
Kecmanovićeva 24. pobeda u sezoni – dominacija za polufinale Minhena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala