Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Beograd i Moskva na video-vezi: Kakva je budućnost Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu

© Foto : MUPAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je sa vršiocem dužnosti ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Rusije Aleksandrom Čuprijanom povodom decenije postojanja i rada Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vulin je istakao tokom video-sastanka da Srbija duboko ceni svaku pomoć i podršku koju je tokom vanrednih situacija dobila od Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije, te da je Srpsko-ruski humanitarni centar dao značajan doprinos na polju sprečavanja katastrofa od elementarnih nepogoda.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije izrazio je zahvalnost Ruskoj Federaciji i Ministarstvu za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda na pomoći u unapređenju kapaciteta Srbije kroz donacije opreme i obučavanje vatrogasno-spasilačkih jedinica.
„Svojim plemenitim radom i delovanjem Srpsko-ruski humanitarni centar opravdao je svrhu svog postojanja. Iako je ovaj jedinstveni centar na Balkanu mnogo puta napadan, iako su mnogi postojanje ovog humanitarnog centra hteli da zloupotrebe i iskoriste u političkoj borbi protiv Srbije i Rusije, Srpsko-ruski humanitarni centar je svoj pun smisao postojanja upravo pokazao kada je Srbiji i srpskom narodu bilo najteže i 2014. godine za vreme katastrofalnih poplava, ali i za vreme pandemije korona virusa. Zahvaljujući postojanju Srpsko-ruskog humanitarnog centra značajno je podignut nivo obučenosti naših vatrogasno-spasilačkih jedinica, ali su, prvenstveno, mnogi životi naših građana spaseni, baš kao i njihova imovina tokom elementarnih nepogoda", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Ministar Vulin i vršilac dužnosti ministra Čuprijan ocenili su da je saradnja u oblasti vanrednih situacija u savremenom svetu nužnost i potreba i da je samo zajedničkim snagama moguće lakše prebroditi posledice izazvane elementarnim nepogodama i zaštitili stanovništvo i imovinu.
Vršilac dužnosti ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Aleksandar Čuprijan istakao je da će Ministarstvo za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda nastaviti da razvija i unapređuje Srpsko-rusko humanitarni centar i da je ovo ministarstvo uvek spremno da podeli iskustva koja predstavljaju interes za srpsku stranu.
„Ruska Federacija će, kao i do sada, uvek biti spremna da pruži pomoć i podršku Srbiji u slučaju vanrednih situacija", istakao je vršilac dužnosti ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Aleksandar Čuprijan.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin još jednom se zahvalio Ruskoj Federaciji na principijelnom stavu po pitanju suvereniteta i integriteta Republike Srbije.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je vršiocu dužnosti ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Aleksandru Čuprijanu i svim pripadnicima MČS-a uputio izraze saosećanja i podrške povodom Dana sećanja na službenike MČS-a koji su poginuli na dužnosti.
„Svi pripadnici MČS-a koji su svoj život izgubili da bi spasili tuđ zaslužuju dubok naklon i poštovanje, baš tako je svoj život izgubio i ministar Ziničev, štiteći život drugog čoveka", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala