- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Uniper“: Nova šema plaćanja ruskog gasa moguća

© Sputnik / Lola ĐorđevićGasovod
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Nemačka kompanija „Uniper“ smatra da nova šema plaćanja ruskog gasa u rubljama, koju kompanija treba da primeni krajem maja, ne protivreči sankcijama i moguća je, rekla je finansijski direktor kompanije Tina Tuomela. Ona je dodala da se nastavlja dijalog sa vladom Nemačke u vezi s tim pitanjem.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Što se tiče plaćanja gasa u rubljama, smatramo da izmenjena šema ne protivreči sankcijama i takvo plaćanje je moguće. Nastavljamo dijalog sa vladom kako bi naši stavovi bili potpuno usaglašeni. Što se tiče sledećeg plaćanja u skladu sa novim zahtevom, ono sledi krajem maja“, rekla je Tuomela novinarima.

Nema deficita nafte, gasa, uglja

Nemačka trenutno ne oseća deficit ni uglja, ni nafte, ni gasa, nastavlja se uporna aktivnost s ciljem smanjenja zavisnosti od ruskih energenata, naveo je državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nemačke Oliver Krišer u izveštaju za Bundestag.
Krišer je rekao i da je potpuni prekid snabdevanja Nemačke ruskim gasom bez krajnje oštrih mera u sferi elektrosnabdevanja komplikovan i moguć samo u srednjoročnoj perspektivi.
Prema njegovim rečima, Nemačka ima rezerve nafte, tako da u slučaju odustajanja od isporuka iz Rusije snabdevanje bi na ime tih rezervi bilo obezbeđeno preko 200 dana.
Naftni embargo ne bi imao uticaja na bezbednost snabdevanja električnom energijom, rekao je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala