- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Pridnjestrovlju noćas primećeni ukrajinski dronovi

© SputnikPripadnici policije u Pridnjestrovlju
Pripadnici policije u Pridnjestrovlju - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Iznad sela Kobasna u Pridnjestrovlju, gde se nalaze vojna skladišta, tokom noći je primećeno nekoliko dronova lansiranih sa teritorije Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovske Moldavske Republike.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Protekle noći je na nebu iznad sela Kobasna u Ribničkom okrugu primećeno nekoliko dronova. Letelice su na teritoriju Pridnjestrovlja lansirane iz Ukrajine“, precizira se u saopštenju na Telegramu.
Ministarstvo je potvrdilo da je u pravcu sela Kobasna sa ukrajinske strane pucano.
Za sada nema informacija o žrtvama.
Pridnjestrovska agencija „Novosti Pridnestrovlja“ ranije je saopštila da se čula pucnjava u oblasti skladišta u blizini sela Kobasna.
Skladište municije u pridnjestrovskom selu, koje se nalazi u blizini granice sa Ukrajinom, jedno je od najvećih u Evropi. Na teritoriji Pridnjestrovlja nalazi se operativna grupa ruskih trupa, koja je naslednica 14. kombinovane armije koja je posle raspada SSSR-a prešla pod jurisdikciju Rusije. Glavni zadaci operativne grupe su mirovna misija i zaštita skladišta municije.
Pridnjestrovlje u kome su 60 odsto stanovnika Rusi i Ukrajinci, tražilo je otcepljenje od Moldavije i pre raspada SSSR-a, strahujući da će se, na talasu nacionalizma, Moldavija pridružiti Rumuniji. Godine 1992, nakon neuspelog pokušaja moldavskih vlasti da silom reše problem, Pridnjestrovlje je praktično postalo teritorija koju ne kontroliše Kišinjev.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala