- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bizaran nastavak hajke na Ruse – čak i iz „zemlje vatre i leda“

CC0 / Pixabay / Island
Island - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Hajku prema ruskim i beloruskim teniserima koju je pokrenule britanske vlasti, a sprovodi Vimbldon, zabranjivanjem njihovog učešća na predstojećem turniru, pridružile teniske organizacije iz Norveške, Švedske, Finske i – Islanda. Da, Island ima Teniski savez i želi da učestvuje u krojenju teniskog sveta, iako nema nijednog igrača na ATP listi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Teniski savezi četiri države su objavili zajedničko saopštenje u kom su naveli da podržavaju odluku Vimbldona o zabrani za ruske i beloruske tenisere i teniserke.
„Podržavamo poziciju koja je zauzeta prema ruskim i beloruskim igračima, a u vezi sa takmičenjima u Velikoj Britaniji. U ovom vremenima tenis mora da uradi sve da stane uz ukrajinski narod protiv napada Rusije i Belorusije“, navedeno je u saopštenju.
Na stranu to što stavove četiri države niko nije tražio, niti se odnose na njih, potpuno iznenađujuće deluje što se među njima našao i Island.
Ostrvska država koja se nalazi na granici između Atlantskog i Severnog ledenog okeana, „zemlja vatre i leda“, pridruživanjem hajci prvi put je svoje ime prezentovala svetskoj teniskoj javnosti.
„Iz ostalih vesti izdvajamo – Island ima Teniski savez“, naveo je italijanski novinar Enriko Marija Riva.
Slobodno se može reći, „niko dosad“ nije znao da Island uopšte ima tenisku organizaciju ili bar da je ona „toliko važna“ da može da se upliće u stvari koje trenutno razaraju kompletan teniski svet.
Od 1996. godine i prvog učešća reprezentacije u Dejvis kupu, Island nikada nije otišao dalje od treće grupe evropske zone, a trenutno je rangiran na dalekom 116. mestu, koje deli sa Maltom, iza Trinidada i Tobaga, a ispred Bahreina.
Reklo bi se – sve same teniske velesile, ali da to ne bi ostalo samo na rečima, jednostavno pretraživanje podataka ukazuje na to da je Island u svojoj istoriji imao samo jednog tenisera vrednog pomena.
Arnar Sigurdson, trenutno 40-godišnjak, imao je kao najbolji plasman 703. poziciju u pojedinačnoj i 518. mesto u dubl konkurenciji, a činjenicu da Island ne bi trebalo da se uzima za ozbiljno u svetu tenisa potvrđuju i rezultati ženske teniske reprezentacije koja je upisala svega jednu pobedu u Fed kupu, na 45 pojavljivanja i to protiv Zimbabvea.
Ali, kada treba napasti Rusiju, posredno i Belorusiju, nije bitno ko je u ekipi – bitno je da je ekipa što veća, pa makar bilo i članica koje praktično i da nemaju članove, samo da bih ih na papiru bilo više.
Novak Đoković i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
Đokovićevo udruženje se oglasilo povodom hajke na Ruse i Beloruse
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala