- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Radna grupa: Spremne sve opcije u slučaju prekida isporuke gasa preko Bugarske

© Sputnik / Lola Đorđević Gasovod Balkanski tok
Gasovod Balkanski tok - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima predstavljeni su najnoviji podaci o proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije, snabdevanju gasom i naftnim derivatima u Srbiji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na sednici su predstavljeni podaci o rezervama mazuta u termoelektranama, proizvodnji, uvozu i dovozu uglja, kao i o proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.
Predstavnici „Elektromreže Srbije“ i „Elektrodistribucije Srbije“ istakli su da ne postoje problemi u stabilnosti sistema i da se remonti obavljaju po planu.
Kada je reč o stanju u gasnom sektoru u Srbiji, rečeno je da prestanak isporuke gasa Bugarskoj ne utiče na snabdevanje srpskog tržišta ovim energentom, koje se odvija nesmetano.
„Količine gasa su dovoljne za potrebe svih potrošača, a ostatak se utiskuje u podzemno skladište gasa u Banatskom Dvoru. Takođe, spremne su sve opcije u slučaju da dođe do prekida isporuke preko Bugarske“, ističe se u saopštenju.
Na sastanku je saopšteno je da su povećane rezerve nafte i naftnih derivata, kao i da nema nikakvih ograničenja u snabdevanju tržišta.
Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, učestvovali su i predstavnici JP „Srbijagas“, „Elektroprivrede Srbije“, AD „Elektromreže Srbije“, „Elektrodistribucije Srbije“, „Naftne industrije Srbije“ a. d., Poslovnog udruženja „Toplane Srbije“, Javno komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane“, Grada Beograda, članovi Saveta AERS-a, Direkcije za robne rezerve, RHMZ, „Transportgasa“, „Srbija kargo“ a. d.
Prethodno je i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da obustava isporuke gasa „Gasproma“ Poljskoj i Bugarskoj, nakon što su dve zemlje odbile da plate taj energent u rubljama, ne utiče na snabdevanje srpskog tržišta ovim energentom, te da Srbija dobija gas „Balkanskim tokom“ preko Bugarske, koja je tranzitna država, preneo je RTS.
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
REGION
Bugarski Atlantski savet poziva da se obustavi tranzit gasa u Srbiju
Ljudi prolaze pored ulaza sedišta Evropske komisije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
RUSIJA
Brisel: Odluka „Gasproma“ je pokušaj „ucene“, Varšava i Sofija dobijaće gas od suseda iz EU
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala