- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Ako se neko umeša u situaciju u Ukrajini - udar će biti munjevit

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Donete su sve odluke po pitanju munjevitog udara u slučaju pretnje strateškoj bezbednosti Rusije, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin na sednici Saveta zakonodavaca.
Ako se neko umeša u situaciju u Ukrajini i bude stvarao pretnju strateškog karaktera – udar će biti munjevit, upozorio je ruski lider.

"Za to imamo sve instrumente, kojima se trenutno niko ne može pohvaliti. Mi se time nećemo hvaliti – iskoristićemo ih ako zatreba", rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, specijalna operacija u Ukrajini je sprečila veliki konflikt koji bi se odvijao na teritoriji Rusije. Svi zadaci navedene vojne operacije biće realizovani.
"Želim ponovo da istaknem: svi zadaci specijalne vojne operacije koju izvodimo u Donbasu i Ukrajini od 24. februara biće sigurno realizovani kako bi u istorijskoj perspektivi bila garantovana bezbednost Donjecke i Luganske Narodne Republike, ruskog Krima i cele naše zemlje", uverio je on.
Po njegovim rečima, ruski vojnici su svojim junaštvom, odlučnošću, heroizmom sprečili realnu pretnju koja se bila nadvila nad zemljom.

Rusija nikome nije potrebna

Ruski predsednik je istakao da tako velika zemlja kao što je Rusija nikome nije potrebna, ona je opasnost za Zapad.
„Nezavisna, velika, ogromna država čak ni po njihovim zamislima nije potrebna. Oni smatraju da im predstavlja opasnost samo činjenicom njenog postojanja“, rekao je Putin.
„To je daleko od istine - oni sami predstavljaju opasnost za ceo svet. Sećamo se varvarskih planova nacista za sovjetski narod – da ga podjarmi, sećate se, da – ko je sposoban da radi, da ga nateraju da radi, podvrgavajući ga ropskom radu, ropskim uslovima, a ko nije potreban – da ode iza Urala, na sever, na izumiranje“, zaključio je predsednik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala