- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Predsednik Bugarske pita vladu: Čije interese vi zastupate?

© Foto : Pixabay / Victor SapozhnikovBugarska zastava
Bugarska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Predsednik Bugarske Rumen Radev komentarisao je situaciju nastalu nakon što je „Gasprom“ obustavio isporuke gasa Bugarskoj i Poljskoj jer nisu izmirile svoje obaveze u rubljama, postavljajući pitanje vladi kako namerava da osigura bezbednost isporuka.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Zašto je gas isključen samo Bugarskoj i Poljskoj? Da li će ga isključiti Austriji i Nemačkoj i kako oni osiguravaju svoju energetsku bezbednost? Kako oni plaćaju za gas? Da li su rezervisani neki kapaciteti iz Grčke ili nekih drugih zemalja? Ekonomski rat se zaoštrava i rizici za Bugarsku su svakog trenutka sve veći“, rekao je Radev novinarima.
On je izrazio nezadovoljstvo zbog toga što je prethodna vlada uložila sredstva u „Turski tok“: gasovod zadovoljava interese sasvim drugih država koje besplatno realizuju tranzit preko Bugarske.
Prema rečima Radeva, ova situacija biće pravi test za evropsku solidarnost. On je konstatovao da će Bugarska verovatno naći alternativu za ruski gas ali da će to biti po visokoj ceni i biće potrebno vreme.
„Da li će EU pomoći najzavisnijoj u energetskom smislu i najsiromašnijoj zemlji“, upitao se predsednik Bugarske.
Radev je, takođe, zatražio od vlade da kaže čije interese zastupa: interese birača ili još nečije.
„Došlo je vreme da vlada jasno dokaže da razume i zastupa interese Bugarske i da se u svojoj politici rukovodi nacionalnim interesima Bugarske“, naveo je on.

Isporuke oružja u Ukrajinu

Radev je komentarisao i potencijalne isporuke oružja iz Bugarske Ukrajini, ističući da je kategorički protiv jer je to korak ka direktom uključivanju Bugarske u konflikt.
„Pozivi na mir su sve tiši a sve je gromoglasnija vojna retorika i pozivi na pobedu. Produžavanje konflikta imaće posledice u mnogim sferama“, uveren je Radev.
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
RUSIJA
Kremlj: Novi uslovi plaćanja gasa - odgovor na krađu zlatnih rezervi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala