- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Nema više „keš ili kartica“ u restoranima: Novi sistem fiskalizacije u Srbiji

CC0 / Unsplash/Clay Banks / Plaćanje karticom u restoranu
Plaćanje karticom u restoranu - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Novi sistem fiskalizacije počinje u Srbiji za četiri dana, a svaki građanin će moći da skenira račun telefonom i vidi da li je validan ili falsifikovan, rekao je ministar finansija Siniša Mali.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Svaki put kada nam ne izdaju fiskalni račun, tih 10 ili 20 odsto poreza neko stavi sebi u džep, umesto da ode u budžet i pomognemo onima kojima je najpotrebnije“, rekao je ministar.
Istakao je da je netačna informacija koja se juče pojavila da je dovoljno da privredni subjekt ima ugovor sa dobavljačem kase.
„To nije tačno, morate da imate implementiran ceo sistem i od prvog maja da izdajete fiskalne račune shodno novom sistemu“, naveo je Mali.
Istakao je da su predmet fiskalizacije 200.000 lokacija i više od 140.000 privrednih subjekata.
Mali je dodao i da nema razloga da vas neko u ugostiteljskom objektu pita da li hoćete da platite kešom ili karticom, već da treba da donesu račun na osnovu kog ćete doneti odluku, kao i da nemaju prava to da vas pitaju.
Mali je podsetio da se od 1. maja u javnom sektoru uvode i e-fakture što bi trebalo da doprinese konkurentnosti privrede, prenosi RTS.
Platne kartice - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
EKONOMIJA
Pokrenuta Nacionalna inicijativa za bezgotovinsko plaćanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala