- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Na sjednicu Skupštine sjutra na Cetinju samo poslanici koji podržavaju novu vladu?

Cetinje - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Sva je prilika da će, ako je suditi po izjavama predstavnika više stranaka, sjutra na sjednicu Skupštine Crne Gore na Cetinju krenuti samo poslanici koji podržavaju formiranje nove vlade. Osim 46 poslanika iz DPS, SDP, SNP, manjinskih stranaka i URA, tu su još tri poslanika Socijaldemokrata, koji nije ušao u vladu i koji će izigravati opoziciju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Miodrag Vuković, poslanik DPS-a, već duže ne dolazi na sjednice parlamenta zbog zdravstvenih problema, pa on vjerovatno neće biti na Cetinju.
Iz Demokratskog fronta su Sputnjiku nezvanično saopštili da ni poslanici Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije neće ići sjutra na Cetinje. Do Prijestonice sjutra ne planira da ide ni predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, koji je to potvrdio Sputnjiku, iako je poslanicima svoje partije kazao da mogu sami da odluče hoće li ići ili ne.
Prava Crna Gora neće učestvovati u radu nelegalne konstitutivne sjednice Skupštine na Cetinju 28. aprila 2022. godine koju smatra krivičnim događajem prvog reda na kome nema mjesta nijednom poslaniku izabranom iz redova pobjedničke većine 30. avgusta, saopštio je juče Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore.
“Kao politička partija, Prava Crna Gora je podnijela detaljnu i obrazloženu krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv 46 poslanika Skupštine koji su nelegalnim zakazivanjem sjednice Skupštine počinili niz teških krivičnih djela, te su dalje radnje na sprečavanju ovog krivičnog događaja na tužilaštvu i policiji.
Svaku dalju institucionalnu aktivnost u Skupštini i drugim organima Prava Crna Gora će isključivo koristiti radi političkog obrazlaganja i podrške optužbama iznijetih protiv organizovane kriminalne grupe koju evidentno čine 46 poslanika Skupštine, dok bi učestvovanje u odlučivanju i glasanju bilo saučesništvo u krivičnim đelima ove organizovane kriminalne grupe, te će se do konstituisanja sledećeg saziva Skupštine uzdržati od bilo kakvih inicijativa i odluka u tom organu vlasti”, navodi se u saopštenju.
Iz Demokratske Crne Gore također su juče saopštili da neće učestvovati na sjednici Skupštine Crne Gore sjutra u prijestonici.
I Vladimir Dobričanin iz Ujedinjene Crne Gore je saopštio da neće ići na Cetinje, kao ni poslanik Radničke partije.
Nekadašnji potpredsjednik Skupštine Crne Gore Predrag Popović je kazao nedavno Sputnjiku da sjednicu Skupštine nije moglo zakazati 46 poslanika Skupštine Crne Gore, i da je to nelegalno.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala