- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev o specijalnoj operaciji u Ukrajini: Istorija će pokazati na čijoj strani je istina

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Istorija će sve postaviti na svoje mesto, pokazati na čijoj je strani istina, Rusija će morati da prođe svoj težak put, smatra zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev u svetlu ruske operacije za zaštitu Donbasa.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Istorija će sve postaviti na svoje mesto i pokazati na kojoj je strani istina. Ko je postao čuvar pravih hrišćanskih vrednosti, štiteći ih od bezbožnika, razbojnika i neonacista. Ko je čuvao jedinstven kulturni kodeks komunikacije među narodima Evrope, zasnovan na hrišćanskoj veri. Ko se zalagao za ljude koji su godinama živeli u izolaciji, podvrgnuti nasilju i razaranju. Za to Rusija mora da prođe svoj put. On neće biti lak“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.
Prema njegovim rečima, u životu dobro ne savlada uvek brzo zlo i laž, ali pre ili kasnije to se dešava.
„I za to mora da se radi kako je napisano u Petoj knjizi Mojsijevoj: Ako naoštrim sjajni mač svoj i uzmem u ruku sud, učiniću osvetu na neprijateljima svojim i vratiću onima koji mrze na me“, citirao je Medvedev.

Zaštita verske slobode – sredstvo pritiska na Rusiju

NATO podržava kijevski režim ne samo oružjem, već i pridobijanjem na svoju stranu jerarha različitih hrišćanskih konfesija, za Zapad je zaštita verskih sloboda odavno postala politički instrument pritiska na Rusiju, dodao je Medvedev.

„Zapadni svet podržava kijevski režim ne samo snabdevanjem smrtonosnim oružjem i obaveštajnim informacijama. Lideri NATO-a pokušavaju da pridobiju jerarhe različitih grana hrišćanstva. Za zapadne zemlje ‘zaštita verskih sloboda’ odavno je postala rutinski politički instrument pritiska na savremenu Rusiju“, istakao je on.

On je dodao da se to dešava, jer su u Evropi „tradicionalne hrišćanske vrednosti pretrpele katastrofalnu devalvaciju i očigledno skrnavljenje“.
„Dovoljno je pogledati najnovije porodično zakonodavstvo ovih zemalja. Zbog toga Rusiju poslednjih godina mnogi smatraju uporištem hrišćanskog sveta u celini“, dodao je Medvedev.
Prema njegovim rečima, militaristički stav Sjedinjenih Američkih Država i saveznika podstiče Kijev da vodi rat „do poslednjeg Ukrajinca“, ali nailazi na otpor istaknutih katoličkih pacifističkih teologa.
Po njihovom mišljenju, grešna i mizantropska politika ukrajinskih vlasti ne uklapa se u hrišćansku teoriju pravednog rata, kada nema šansi za pobedu, a otpor vodi samo ka civilnim žrtvama, smatra Medvedev.
On je istakao da se nisu svi lideri evropskog hrišćanstva poveli za nacionalističkom propagandom Kijeva i rusofobiju Zapada.
„Na primer, vatikanski prelat, nadbiskup Karlo Marija Vigano, direktno je otkrio ulogu NATO-a u huškanju kijevskog režima protiv Donbasa“, primetio je Medvedev.
Prema njegovim rečima, vatikanski nadbiskup raskrinkao je i temu podrške neonacističkim formacijama u Ukrajini, što je tabu na Zapadu od 2014. godine.
„U istom duhu govorio je i lider američkih baptista Frenklin Grejem, suštinski izražavajući razumevanje razloga za denacifikaciju Ukrajine. Sudeći po medijskim objavama, ovo gledište dele i mnogi drugi sveštenici i episkopi koji se plaše da za sada daju zvanične izjave“, zaključio je Medvedev.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala