- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik rekao američkoj delegaciji: Vojnici „Altee“ plaše stanovništvo

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas na sastanku sa visokom američkom delegacijom da ostaje pri svom stavu da je visoki predstavnik u BiH nelegimno izabran i da je protiv proširenja misije "Altea", čiji su vojnici počeli da uznemiravaju stanovništvo.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Zbog galame iz Sarajeva odjednom se pojavilo dodatnih 500 vojnika koji kruže po BiH, tu su ispred škola, vrtića... Protiv takve smo misije Altea“, rekao je Dodik.
On je istakao da Altea, odnosno EUFOR, može nastaviti misiju u BiH kao u prethodnim godinama, ali da ne može vršiti ovakve nove operacije bez saglasnosti i odluke Predsedništva BiH.
Dodik je danas, zajedno sa predsedavajućim Predsedništva BiH Šefikom Džaferovićem, razgovarao u Sarajevu sa specijalnim američkim izaslanikom za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i pomoćnikom državnog sekretara SAD u Kancelariji za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid.
Dodik je rekao da se Eskobar i Donfridova zalažu za nastavak vojnog prisustva EUFOR-a u BiH.
On je rekao da je jedna od tema sastanka bio i visoki predstavnik, navodeći da je pozicija Eskobara i Donfridove da u BiH postoji visoki predstavnik, te da je stav Republike Srpske da visoki predstavnik nema legitimitet i da "njegovi napori i odluke neće biti uvažene".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala