Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Danski robijaši idu na odsluženje kazne u zatvor u Gnjilanu

© AFP 2023 / PHILIPPE DESMAZESZatvor
Zatvor - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Danska i takozvano Kosovo potpisali su danas sporazum o smeštaju 300 danskih zatvorenika u zatvoru u Gnjilanu kako bi bila smanjena prenatrpanost u danskim zatvorima, prenosi Reporteri.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Takozvano Kosovo i Danska potpisali su 20. decembra pismo saglasnosti u skladu sa kojim će zatvorske ćelije biti data na korišćenje Danskoj uz godišnju naknadu od 15 miliona evra.
Za ovaj zajam, prema pismu saglasnosti, očekuje se da će Priština da dobije 210 miliona evra u narednoj deceniji.
„Sada smo potpisali sporazum koji će obezbediti bolje kapacitete u našim pretrpanim zatvorima i ublažiti pritisak na naše zatvorske službenike“, rekao je danski ministar pravde Nik Hekerup, prenosi „Kosovo onlajn“.
Zatvorenici će biti upućeni u zatvor u Gnjilanu, od početka 2023. godine, a nakon odslužene kazne biće deportovani.
Hekerup dodaje da ovim sporazumom, između ostalog, Danska šalje jasan signal osuđenicima iz trećih zemalja da će biti deportovani.
„Vaša budućnost nije u Danskoj i stoga nećete služiti kaznu ovde“, rekao je Hekerup i dodao da bi zatvor trebalo da prođe niz prilagođavanja i poboljšanja pre nego što stignu prvi osuđenici iz Danske.
Ministarstvo pravde u Prištini saopštilo je da zatvorenici koji će iz Danske biti prebačeni u južnu srpsku pokrajinu, neće biti visokog rizika, tačnije neće biti oni koji su osuđeni za najteža krivična dela.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala