- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bošnjaci uložili veto na predlog Izbornog zakona BiH

© Foto : PixabeySarajevo, BiH
Sarajevo, BiH - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH uložio je veto na Predlog zakona o izmenama i dopunama Izbornog zakona BiH.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nakon što juče nije održana sednice zbog nedostatka kvoruma, danas su delegati HDZ-a i SNSD-a glasali za predlog Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda, dok su delegati SDA, SBB-a i SDP-a bili protiv.
Nakon što neki od klubova proglasi neku odluku štetnm po vitalni nacionalni interes, predsedavajući Doma naroda PS BiH saziva zajedničku komisiju, koju čine po tri delegata iz Kluba Bošnjaka, Kluba Hrvata i Kluba Srba, koja će pokušati da reši ovo pitanje.
U slučaju da ne postignu saglasnost, predmet će po hitnoj proceduri biti upućen Ustavnom sudu BiH.
Predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da u ovom trenutku ne postoje formalno-pravni uslovi za održavanje opštih izbora u BiH i da je HDZ predložio izmene Izbornog zakona po hitnoj proceduri, jer je SDA izigrala sve pregovore i sporazume, prenosi RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala