- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Zemlje NATO-a proteruju ruske diplomate pod izmišljenim izgovorima

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Zemlje NATO-a proteruju ruske diplomate mahom pod izmišljenim izgovorima, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Iz zemalja NATO-a ili zemalja koje svoju politiku na ovaj ili onaj način usklađuju s Vašingtonom proteruju se ruske diplomate, a to je taktika koja funkcioniše već decenijama. Povod se izmišlja, fabrikuje, putem provokacija, a zatim se realizuje. Upravo kao povod, ne kao činjenica, nego kao povod. Posle toga slede talasi proterivanja ruskih diplomata“, rekla je Zaharova za „Radio Rusiju“.
Prema njenim rečima, nekoliko stotina ruskih diplomata se vratilo u Rusiju iz zemalja članica NATO-a.
Zaharova je istakla da je proterivanje ruskih diplomata iz zapadnih zemalja slučaj bez presedana i da se to „nikada u istoriji međudržavnih odnosa nije dešavalo“.
Ona je dodala da su ruske diplomate „dobro radile, da su bile usmerene na uspostavljanje i razvijanje bilateralnih veza u ekonomskoj i političkoj sferi, da su uspostavljale kontakte, pre svega u okviru svojih nadležnosti, kako s diplomatama, tako i sa civilnim društvom“, promovišući stavove Rusije.

Odnosi Rusije i Zapada u ćorsokaku

Zaharova je ocenila da su odnosi Rusije i Zapada u ovom trenutku u ćorsokaku.
„Učinjeno je toliko toga lošeg i negativnog, toliko stvari koje podrivaju međunarodne odnose. I šta još misliti o dodatnim naporima 'zapadnih partnera', iskreno govoreći, mislim da je to nesvrsishodno. Ako oni krenu tim putem, znaju kuda će ih on odvesti – u potpuni ćorsokak. Već smo veoma blizu toga, uzgred“, rekla je Marija Zaharova.
Lider DNR, Denis Pušilin - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
RUSIJA
Lider DNR: Vreme je za sledeću fazu operacije zbog situacije u Pridnjestorovlju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala