- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

SAD, Kanada i Francuska stoje iza odluke da se „zabrani“ umetničko klizanje u Rusiji

© AP Photo / David J. PhillipRuska klizačica Kamila Valieva
Ruska klizačica Kamila Valieva - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Sjedinjene Države, Kanada i Francuska predvodile su grupu zemalja koje su zahtevale da Rusija izgubi pravo da bude domaćin Gran prija u umetničkom klizanju sledeće sezone.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
U ponedeljak je Međunarodna klizačka unija (ISU) saopštila da će Rusiji biti oduzeti prestižni Kup Rostelekoma – nekada poznatog pod imenom Kup Rusije.
„Do daljnjeg neće se održavati međunarodna takmičenja u Rusiji i Belorusiji. Shodno tome, Rostelekom kup 2022 u umetničkom klizanju neće biti uključen u ISU Gran pri serije umetničkog klizanja u sezoni 2022/23“, piše u saopštenju ISU.
Kup Rostelekoma je jedan od šest događaja serije Gran pri na kojima učestvuju najbolji klizači Rusije i pokušavaju da se kvalifikuju za najveći godišnji događaj u klizanju, Finale Grand prija.
Tokom poslednjeg izdanja održanog u Sočiju, 15-godišnja osvajačica zlatne medalje u timskim disciplinama Peking 2022, Kamila Valieva osvojila je i postavila svetski rekord.
Dok ISU traži zamenu za domaćina ruskog dela takmičenja krajem novembra, „Mač TV“ je izvestio da je konzorcijum iz više zemalja predvođen Sjedinjenim Državama, Kanadom i Francuskom pokrenuo proces kojim je Rusija lišena tog događaja.
Jevgenij Pljuščenko - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
SPORT
Francuskinja izazvala oštru reakciju ruske legende: „Isprani su im mozgovi!“
Sve je počelo na Svetskom prvenstvu u Monpeljeu prošlog meseca, na kojem je ruskim klizačima zabranjen pristup kao odgovor na vojnu operaciju u Ukrajini.

Kako prenosi „Mač TV“, ove tri zemlje u svojim zahtevima pridružile su se Italija, Slovačka, Češka, Španija, Švajcarska, Austrija, Norveška, Finska, Letonija, Litvanija i Estonija.

Pored insistiranja na tome da Rusiji ne bi trebalo dozvoliti da bude domaćin Rostelekom kupa, ove nacije su takođe navodno naglasile da Rusiji ne bi trebalo da bude dozvoljeno da prisustvuje kongresu ISU-a na Tajlandu od 6. do 10. juna.

Ruski predstavnici tek treba da dođu na kongres, ali da li mogu da učestvuju u glasanju i izborima za sada je nepoznato nakon što je ISU priznala protivljenje njihovom prisustvu od 20 članica federacije.
Francuskinja izazvala oštru reakciju ruske legende: „Isprani su im mozgovi!“
Pobeda i ovacije za rusku princezu – zagrljaj zamenio preki pogled
Navka stala uz Valijevu: „Odvratno ponašanje, sve te ljude bi trebalo da bude sramota“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala