- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski ekstremisti pripremili provokaciju sa velikim brojem žrtava u Nikolajevu

Ukrajinski vojnik - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Ukrajinski ekstremisti su pripremili provokaciju sa velikim brojem žrtava u gradu Nikolajev u Ukrajini, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U gradu Nikolajevu militanti teritorijalne odbrane su pripremili još jednu sofisticiranu provokaciju sa velikim brojem žrtava. Zato su u predgrađu Korabeljni u blizini ‘Nikolajevske fabrike za remont aviona’ u ulici Znamenska neonacisti postavili eksplozivne naprave sa udarnim elementima koje planiraju da aktiviraju prilikom masovnog okupljanja civila i za to da onda optuže ruske vojnike“, rekao je Mizincev.

Ruski general navodi da Ministarstvo odbrane unapred upozorava Zapad da će „ova i druge slične lažne vesti o navodnim ‘nasiljima Rusa’ uskoro biti rasprostranjene putem zapadnih medija“.
„Ovakve akcije ukrajinskih vlasti još jednom potvrđuju njihov nehumani odnos prema sudbini ukrajinskog naroda i svedoče o potpunom zanemarivanju svih normi morala i međunarodnog humanitarnog prava“, dodao je Mizincev.
Ranije je ruski general saopštio da u oblasti luke Južni kod Odese specijalne službe Ukrajine planiraju provokaciju uz primenu otrovnih hemijskih supstanci, a s ciljem da optuže rusku vojsku za navodne udare na objekte civilne infrastrukture.
Pripadnici Narodne milicije DNR u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
RUSIJA
Rusija: Kijev planira niz provokacija, neke i uz pomoć Britanaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala