Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ugljanin traži da lična dokumenta Bošnjaka u Srbiji budu na bosanskom i na latinici

© Sputnik / Aleksandar MilačićPasoš republike Srbije
Pasoš republike Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin traži da se Bošnjacima u Srbiji omogući pravo na lična dokumenta na bosanskom jeziku i latiničnom pismu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pismo s tim u vezi, Ugljanin je poslao ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu i direktoru Zavoda za izradu obrazaca za lična dokumenta, saopštila je Informativna služba SDA.
U pismu Vulinu i direktoru Zavoda za izradu obrazaca za lične karte Ugljanin se poziva na Zakon, uz podsećanje da je Srbija prihvatila obavezu iz Zakona o ratifikaciji Evropske povelje o regionalnim i manjinskim jezicima, da su manjinski jezici: albanski, bosanski, bugarski, mađarski, romski, rumunski, rusinski, slovački, ukrajinski i hrvatski, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala