- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruski poslanik: Proces o Ukrajini mogao bi biti u rangu sa Nirnberškim

© Sputnik / Ilья Naйmušin / Uđi u bazu fotografijaSkulptura Temide, boginje pravde ispred zgrade Krasnojarskog suda
Skulptura Temide, boginje pravde ispred zgrade Krasnojarskog suda - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Danas se ne radi samo o priznavanju Ukrajine kao terorističke zemlje, moraju se navesti imena svih koji su počinili ratne zločine, proces o Ukrajini može biti u rangu sa Nirnberškim procesom i Tokijskim tribunalom, izjavio je za Sputnjik član Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Dmitrij Belik.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Proces o Ukrajini mogao bi da stoji u rangu sa Nirnberškim procesom, Tokijskim tribunalom i Međunarodnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju. A zapadnjački podrepaši neće moći da sakriju činjenice o zločinima kijevskog režima, jer danas ceo svet vidi šta se dešava u Ukrajini“, naglasio je Belik.
Belik je napomenuo da se Rusija i svetska zajednica danas suočavaju sa pitanjem „ne samo o priznavanju Ukrajine kao terorističke države“. Poslanik smatra da treba imenovati sve „koji su počinili ratne zločine, zločine protiv čovečnosti, masakre, sve koji izdaju zločinačka naređenja“.
„Zajednički zadatak svih institucija državne vlasti i diplomatskog kora danas je da ovaj proces učine nepristrasnim, kako bi tragedije u Ukrajini poprimile lica konkretnih zločinaca koji moraju da odgovaraju za ono što su uradili“, zaključio je on.
Ranije je predsedavajući Državne dume Vjačeslav Volodin, komentarišući planove Kijeva da ubije ruske novinare, izjavio da je Ukrajina teroristička država i da Vladimir Zelenski mora da odgovara.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala