Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Policija tzv. Kosova: Napad na patrolu u selu Zupče, pojačano prisustvo na severu KiM /video/

© AP Photo / Visar KryeziuPripadnik jedinice Rosu na prelazu Jarinje
Pripadnik jedinice Rosu na prelazu Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Policija tzv. Kosova saopštila je da je rano jutros u selu Zupče u Zubinom Potoku iz vatrenog oružja napadnuta njena patrola. Zbog toga je pojačano njen prisustvo na severu Kosova i Metohije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kosovska policija je navela da nije bilo povređenih a pričinjena je materijalna šteta.
U saopštenju se navodi da kosovska policija, u saradnji sa pravosuđem, preduzima istražne radnje u vezi sa slučajem napada na "graničnu patrolu", kao i da su pojačane policijske mere kako bila osigurana bezbednost policajaca i građana.
Prištinski mediji navode da je posle napada pojačano prisustvo kosovske policije na severu Kosova i Metohije. Kako se navodi, građani u Bošnjačkoj mahali javili su da su putevi blokirani, a na fotografijama se vide i oklopna vozila.
Pojačane policijske snage su i u selu Zupče, gde je, kako je navela kosovska policija, pucano jutros na njena vozila.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohije Petar Petković osudio je ranije danas napad na vozilo kosovske policije kod Zubinog potoka i istakao da podizanje tenzija na severu KiM nema nikakve veze sa Srbima.
Priština je i prošlog meseca u nekoliko navrata saopštavala o napadima na kosovsku policiju, optužujući za te napade Beograd, prenosi Tanjug.

Srpska lista osudila incident u Zubinom potoku

Srpska lista osudila je incident koji se dogodio u opštini Zubin Potok, kada je oštećeno vozilo kosovske policije, ocenivši da se time Srbi pokušavaju predstaviti kao nasilnici.
U saopštenju se navodi da taj incident ima za cilj destabilizaciju prilika, kao i pokušaj da se "Srbi predstave kao neki nasilnici što ne odgovara istini".
Srpska lista je pozvala sve građane na suzdržanost i da ne nasedaju na provokacije.
"Ko god je ovo uradio ne misli dobro srpskom narodu", piše u saopštenju.
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
SRBIJA
Dečak srpske nacionalnosti napadnut u selu kod Obilića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala