- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spektakl na Etihadu – Građani udaraju na Kraljeve

© AP Photo / Manu FernandezDavid Alaba i Karim Benzema – detalj sa meča Real Madrid - PSŽ
David Alaba i Karim Benzema – detalj sa meča Real Madrid - PSŽ - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Fudbaleri Mančester sitija i Real Madrida sastaju se u utorak u 21 sat u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Duel Sitija i Madrida će biti prvi od dva okršaja engleskih i španskih klubova u polufinalu takmičenja, pošto se u sredu na Enfildu sastaju Liverpul i Viljareal.
Ekipa Pepa Gvardiole već više od deceniju pokušava da dođe do trofeja u najelitnijem fudbalskom klupskom takmičenju, dok je Real, sa druge strane, najtrofejniji klub Lige šampiona sa 13 trofeja u vitrini.
Ove dve ekipe su se sastale u polufinalu u sezoni 2015/2016. U Mančesteru nije bilo golova, a potom je Fernandov autogol na stadionu „Santjago Bernabeu“ odveo Real u finale u kojem je sa penala pobedio gradskog rivala Atletiko.
Siti se osvetio za taj poraz u sezoni 2019/2020 pobedivši u osmini finala sa 2:1 u gostima, a potom i kod kuće istim rezultatom, ali je ulog ovog puta mnogo veći.
„Za nas je meč protiv Reala neverovatan test. Ali tako bi bilo da igramo i protiv Bajerna ili Barselone ili bilo koje ekipe koji su redovni učesnici ove faze takmičenja. Do pre nekoliko godina retko smo stizali do ove faze, i plasman u finale bi bio odličan za našu budućnost“, rekao je Gvardiola.
Oba tima u ovaj meč ulaze posle pobeda u domaćim šampionatima. Siti je na svom terenu bio ubedljiv protiv Votforda sa 5:1, dok je Real u gostima slavio protiv Osasune sa 3:1.
„Ljudi su rekli da su u polufinalu dve ekipe za koje niko nije verovao da će biti tu, a to su Viljareal i Real Madrid. I evo nas u polufinalu. Real će se uvek takmičiti, to je ono što uvek radimo“, izjavio je trener Reala Karlo Ančeloti.
Utakmica se igra u utorak od 21.00 u Mančesteru, dok je revanš 4. maja u Madridu.
Loše vesti za Piksija – Spajić mora na operaciju
„Nikad čuo za njega“ – demanti iz Engleske o „štoperu Zvezde i 4.000.000 evra“
Srpski maestro i tajna „jedne sekunde“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala