- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Generalni sekretar UN u Moskvi, u toku razgovor sa Lavrovom

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaGeneralni sekretar UN Antonio Gutereš i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Generalni sekretar UN Antonio Gutereš i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Generalni sekretar Antonio Gutereš doputovao je u posetu Moskvu gde trenutno razgovora sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je na početku sastanka sa ruskim ministrom rekao da je neophodno stvoriti uslove za dijalog u Ukrajini i prekid vatre.
„U Ukrajini imamo komplikovanu situaciju, imamo različite interpretacije onoga što se tamo dešava. Ali to nije ograničenje kada je reč o mogućnostima za ozbiljan dijalog“, rekao je Gutereš.
On je dodao da su UN zainteresovane za stvaranje uslova za efikasan dijalog o Ukrajini, što skoriji prekid vatre i stvaranje uslova za regulisanje pitanja mirnim putem.
Lavrov je sa svoje strane rekao da je situacija u Ukrajini katalizator brojnih problema koji su se gomilali u evroatlantskoj oblasti.
„Mi smo operativno odgovorili na vašu inicijativu za novi sastanak u Moskvi o čitavom nizu važnih pitanja, uključujući, naravno i situaciju u Ukrajini koja je katalizator mnogih problema koji su se poslednjih decenija nagomilali u evroatlantskoj sferi“, rekao je on.
Generalni sekretar svetske organizacije uputio je nedavno pisma sa molbom za odvojene sastanke sa predsednicima Rusije i Ukrajine. On će pored Moskve posetiti i Kijev.
Pred Uskrs Gutereš je pozvao obe strane na primirje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala