- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Optužnica za Dobrovoljačku - kasno i manipulativno

© Sputnik / Branko MaksimovićČlan predsedništva BiH Milorad Dodik u intervjuu za Sputnjik
Član predsedništva BiH Milorad Dodik u intervjuu za Sputnjik - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je optužnicu koju je danas podiglo Tužilaštvo BiH za slučaj "Dobrovoljačka" i ocenio to kao zakasneli potez, s obzirom da je načinjen nakon dve i po decenije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Sve je to kasno i manipulativno, sve je učinjeno nakon dve i po decenije", rekao je Dodik.
Naglasio je i da u tom slučaju nema novih svedoka, prenosi RTRS.
"Nemam razloga da verujem u pravičnost i pravdu koju bi izrekao Sud BiH, niti u Tužilaštvo koje je oklevalo svih ovih godina da podigne optužnicu za očigledan zločin koji se desio u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu", naglasio je Dodik.
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je danas optužnicu zbog sumnje na ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu početkom maja 1992. godine.
Istragom, koja je drugi put otvorena 2018. godine, obuhvaćeno je 11 osoba, među kojima su Ejup Ganić, Zaim Backović, Hasan Efendić, Jusuf Pušina i Emir Švrakić.
Istraga o događajima u Dobrovoljačkoj je obustavljena 17. januara 2012. godine, ali je otvorena ponovo zbog sumnje da je počinjen ratni zločin.
Tada je istragom bilo obuhvaćeno 14 osoba, među kojima i general tzv. Armije RBiH Jovan Divjak.
Optužnica se odnosi na 3. maj 1992. godine, kada je u tadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu napadnuta kolona JNA i kada je ubijeno sedam vojnika, više od 20 ranjeno, 207 zarobljeno i bili su izloženi fizičkoj torturi.
Ukupno su 2. i 3. maja 1992. godine ubijena 42 pripadnika JNA, od kojih su 32 bili Srbi, šestorica Hrvati, dvojica Bošnjaci i dvojica Albanci.
Paljenje sveća poginulim vojnicima u Dobrovoljačkoj u Sarajevu - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
REGION
Podignuta optužnica za ratni zločin u Dobrovoljačkoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala