- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bečić: Nova vlada skalamerija koja će imati najkraći mandat

© Sputnik / Boban NovovićAleksa Bečić na protestima u Podgorici
Aleksa Bečić na protestima u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Vlada u kojoj nemate najveći dio Crne Gore, u kojoj imate više ministara u njoj, nego poslanika, koju predvodi čovjek sa tri mandata u parlamentu… je kvazi vlada, klasična politička skalamerija koja će imati najkraći mandat u istoriji svih crnogorskih vlada i koja će brzo otići tamo gdje joj je mjesto, poručio je lider Demokrata, Aleksa Bečić
On je, na konvenciji te partije u Herceg Novom, poručio da je Herceg Novi blago Crne Gore, “naša kapija ka EU, naš most ka našoj braći u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini”.
Bečić je rekao da, u trenucima kada su izabrali novi profesionalni Tužilački savjet, kolege iz SNP i URA, odabrali su druge partnere.
“Odabrali su da Crnu Goru vode nazovi evropskim putem. Sve smo to razobličili”, dodao je.
Bečić poručuje da oni koji su izgubili na izborima u avgustu 2020. godine, sada se vraćaju na vlast.
“Oni koji su izgubili na izborima i priznali da su izgubili, vraćaju se bez izbora na vlast. A oni koji su vam dali riječ i dobili glasove na jednoj platformi, sada su na suprotnoj platformi prodali te glasove. Zato je to osuđeno na propast i zato će sigurno propasti”, smatra Bečić.
Kazao je da smo nakon dva mjeseca dobili najglomazniju Vladu u novijoj istoriji Crne Gore.
“Dobismo 20 ministarstava, četiri potpredsjednika i dva ministra bez portfelja. Dobismo političke partije koje čine vladu, a koje nemaju zajednički stav o nijednom programskom pitanju. Program ode sa strane, tvrda retorika ode sa strane. Dođoše na sto funkcije, ujediniše ih i pomiriše fotelje. Gospodo, ne miri se tako Crne Gora. Crna Gora se miri kada obične ljude pomirite, a ovako se vara Crna Gora”, istakao je Bečić.
Poručio je da Demokrate stati neće i da “imaju još veću volju i elan da ponovo pobijede”.
Demokrate su nakon konvencije krenule u protestnu šetnju ulicama Herceg Novog.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala