Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić čestitao Golobu pobedu na parlamentarnim izborima u Sloveniji

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku Robertu Golobu, lideru Pokreta Sloboda, povodom pobede na parlamentarnim izborima u Sloveniji uz želju za uspeh u radu na dobrobit građana Slovenije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Uveren sam da će Srbija i Slovenija nastaviti da unapređuju već dobre političke odnose, kao i saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, a posebno da jačaju ekonomske veze. Zato se nadam da će da bude nastavljena dobra praksa održavanja zajedničkih sednica vlada Srbije i Slovenije. Cenimo podršku Slovenije evropskom putu Srbije, kao i svim naporima koje ulažemo u očuvanje regionalnog mira i stabilnosti“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.
Pokret Sloboda Roberta Goloba osvojio je 34,5 odsto glasova, odnosno 41 mesto u Narodnoj skupštini koja ima ukupno 90 poslanika, što je najveći broj glasova koji je neka stranka ikada osvojila u Sloveniji.
Očekuje se da će Golobov pokret zajedno sa drugim strankama levice i levog centra formirati koaliciju koja će imati ukupno 53 mesta u parlamentu.
REGION
Ko je Robert Golob, čovek koji je pobedio Janšu na izborima u Sloveniji
Robert Golob - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
REGION
Počinju pregovori o novoj slovenačkoj vladi
Janez Janša - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
REGION
Janša izgubio izbore u Sloveniji, nova koalicija formira vladu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala