- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruske snage uvode jednostrani prekid vatre u blizini „Azovstalja“

© Sputnik / Ilya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaČeličana Azovstalj u Marijupolju
Čeličana Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Pratite nas
Vojska Rusije i snage DRN od 14.00 sati po moskovskom (13.00 po srednjoevropskom) vremenu 25. aprila jednostrano prekidaju sva borbena dejstva u blizini fabrike „Azovstalj“ u Marijupolju, saopštio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Ruske Federacije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema njegovim rečima, ruska armija je spremna da ponovo otvori humanitarni koridor radi evakuacije civila s teritorije „Azovstalja“, ukoliko ih ima u fabrici.
General je objasnio da je Rusija spremna da uvede prekid vatre i da udalji svoje borbene odrede na bezbedno rastojanje. Signal za početak humanitarne akcije biće kada svi koji žele da iskoriste mogućnost da izađu ili da se predaju podignu bele zastave.
Mihail Mizincev je dodao da za izlazak civila nema nikakvih prepreka, osim odluke kijevskih vlasti i komandanata nacionalističkih formacija da koriste građane kao „živi štit“.
Poljski vojnik na vežbama Gvozdeni vuk 2017 u Litvaniji - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
RUSIJA
UŽIVO Ukrajinski ekstremisti minirali branu, Kijev opet sabotirao evakuaciju iz "Azovstalja"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala