- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruske snage oborile ukrajinsku raketu „Točka U“ i 13 dronova

© UPSI MO RFLansiranje rakete iz raketnog sistema "Iskander"
Lansiranje rakete iz raketnog sistema Iskander  - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Pratite nas
Snage protivvazdušne odbrane Rusije su tokom proteklog dana oborile 13 ukrajinskih dronova, jednu raketu sistema „Točka U“ i 18 višecevnih raketnih sistema, izjavio je na redovnoj konferenciji za medije portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ruski PVO sistemi oborili su 13 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Mežurino, Balakleja, Borodojarko i Nevsko u Harkovskoj oblasti, kao i Visoko i Černobajevka u Hersonskoj oblasti. Osim toga, raketnim sistemom ‘Pancir S’ je u vazduhu iznad Černobajevke oborena ukrajinska raketa ‘Točka U’ i 18 granata višecevnog raketnog sistema“, istakao je on.
Portparol je dodao da je ruska avijacija tokom proteklog dana uništila 56 ukrajinskih vojnih objekata, uključujući komandna mesta i skladišta goriva.
Operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništila je dva komandna mesta, 53 područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike neprijatelja, kao i skladište goriva kod naselja Nova Dmitrovka. Uništeno je do 160 ljudi, kao i 23 jedinice oklopnih vozila, artiljerijskih oruđa i vozila, precizirao je Konašenkov.
Prema njegovim rečima, ruska vojska je visokopreciznim navođenim oružjem uništila proizvodne pogone rafinerije nafte i skladišta na severu Kremenčuga, kao i skladište nafte za obezbeđivanje vojne tehnike grupe ukrajinskih trupa.
Tokom noći je u napadima visokopreciznim raketama iz vazduha ruske snage pogođeno šest vojnih objekata u Ukrajini, uključujući tri skladišta municije, tri uporišta i mesta koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike u regionima Barvenkovo i Nova Dmitrovka u Harkovskoj oblasti, dodao je Igor Konašenkov.
Ruske raketne snage su u udarima preko noći uništile 240 ukrajinskih vojnika i 28 jedinica tehnike, artiljerijskog oruđa i vojnih vozila.
„Raketne snage su tokom noći nanele 19 udara. Uništeno je četiri komandna mesta neonacista, uključujući 81. odvojenu vazdušno-jurišnu brigadu i 110. brigadu teritorijalne odbrane i tri skladišta municije. Pogođeno je 21 područje koncentrisanja ljudstva i ukrajinske vojne tehnike“, rekao je general.
Tokom noći artiljerijske jedinice Oružanih snaga Rusije uništile su 33 ukrajinska komandna mesta, pet skladišta naoružanja i municije i 929 uporišta.
Oružane snage Rusije su od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uništile 141 avion, 110 helikoptera, 566 bespilotnih letelica, 265 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.526 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 283 višecevna raketna bacača, 1.096 artiljerijskih oruđa i minobacača i 2.362 jedinice specijalnih vojnih vozila, zaključio je Konašenkov.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Poljski vojnik na vežbama Gvozdeni vuk 2017 u Litvaniji - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
RUSIJA
UŽIVO Ukrajinski ekstremisti minirali branu, Kijev opet sabotirao evakuaciju iz "Azovstalja"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala