- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je Laslo „pobedio“ Novaka

© AP Photo / Darko VojinovicLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Pratite nas
Novak Đoković nije uspeo da ostvari zacrtano, poražen je u finalu Srbija opena, vidno umoran i iscrpljen, što su bile posledice prethodna tri teška meča protiv dva protiv zemljaka, Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića i jedan protiv Karena Hačanova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kolege iz reprezentacije Srbije su imale veliki motiv protiv najboljeg tenisera sveta i odigrali su spektakularne mečeve, našli se i na korak pod pobeda, ali je Đoković još jednom pokazao zašto je mentalno najjači igrač u svetu tenisa.
Nije bio najbolji, utisak je da su Đere i Kecmanović u igračkom smislu pokazali više od Đokovića, a jedan statistički parametar to potvrđuje, bar kada je u pitanju momak iz Sente.
Statistika je posle meča otkrila da je Đere ne samo osvojio dva gema više od protivnika, već imao i više osvojenih poena – 134 naspram 132.
Ovakvog spleta okolnosti je bio svestan i sam Đoković, koji je posle meča srčano čestitao osam godina mlađem sunarodniku.

„Mislim da je Đere bio bolji igrač tokom većine meča, da je on kontrolisao ritam meča, da je on napadao, i nisam se osećao dobro što se tiče pružene igre“, izjavio je Đoković.

Što se tiče servisa, Laslo je češće ubacivao prvi servis i bio bolji kod osvojenih poena na drugi servis (55%, 48%), dok je Novak trijumfovao u poenima na prvi (73%, 64%).
Zanimljivo je i da su obojica bili dosta loši na brejk loptama, pa je Novak iskoristio samo 2/14, dok je Laslo bio na 4/12.
Đere je pogodio pet asova naspram protivnikova tri, dok je Novak napravio četiri duple servis greške, jednu više.
U borbi za polufinale, Đoković je savladao Kecmanovića i u tom smislu nije bilo dilema, Novak je osvojio tačno stotinu poena, njegov rival 82, ali je jasno da je mlađi Beograđanin u velikom naletu i da ga u narednom periodu očekuju velika dela.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SPORT
Đoković: Suluda odluka Vimbldona!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala