Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Konstrakta zbog slova „Z“ na meti pojedinaca na društvenim mrežama, oglasio se i RTS

Konstrakta - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Pratite nas
Radio televizija Srbije danas je oštro osudila kao neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama o značenju fotografije srpske predstavnice na Pesmi Evrovizije Ane Đurić Konstrakte.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U saopštenju RTS navodi da su neprimerene insinuacije da sto koji se nalazi na Konstraktinoj fotografiji podseća na slovo „Z“ i da predstavlja podršku ruskoj vojsci u Ukrajini.
„Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu“, ističe RTS.
© Foto : Twitter/RTS | Serbia ESC/PrintscreenSlika Konstrakte na zvaničnom Tviter nalogu RTS-a posvećenom Pesmi Evrovizije
Slika Konstrakte na zvaničnom Tviter nalogu RTS-a posvećenom Pesmi Evrovizije - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Slika Konstrakte na zvaničnom Tviter nalogu RTS-a posvećenom Pesmi Evrovizije
Na fotografiji koja kruži društvenim mrežama, a inače je objavljena na zvaničnom Tviter nalogu RTS-a posvećenom Pesmi Evrovizije, Konstrakta sedi u fotelji odevena u crvenu haljinu, a ispred nje se nalazi lavor, pored koga je s njene leve strane jedno veliko uskršnje jaje, a sa desne više jaja u korpi. Uskršnja jaja su postavljena na dva drvena stočića, od kojih jedan oblikom nalikuje velikom slovu „Z“, dok je drugi postavljen kao njegov obrnuti odraz.
U saopštenju se ističe da se „stolovi na fotografiji više od tri godine koriste za potrebe emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje“.
RTS navodi i da je „učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno“.
„Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu“, zaključuje se u saopštenju RTS, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala