- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB uhapsila neonaciste koji su planirali ubistvo poznatog ruskog novinara

© Foto : FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici FSB
Pripadnici FSB  - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Pratite nas
Uhapšeni su neonacisti koji su planirali da ubiju poznatog ruskog novinara i voditelja Vladimira Solovjova, saopštila je pres-služba Federalne službe bezbednosti Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„FSB je zajedno sa Istražnim komitetom Rusije uhapsila grupu članova neonacističke terorističke organizacije 'National Socialism/White Power' (zabranjena u Rusiji) – u pitanju su ruski državljani koji su po nalogu ukrajinske Službe bezbednosti planirali ubistvo poznatog novinara Vladimira Solovjova“, navodi se u saopštenju.
Prema saopštenju pres-službe, tokom pretrage su oduzete improvizovane eksplozivne naprave, osam molotovljevih koktela, šest pištolja, rezana lovačka puška, granata RGD-5, više od pet hiljada metaka različitog kalibra, narkotici, lažni ukrajinski pasoši sa fotografijama članova grupe, kao i neonacistička literatura i simboli.

„Članovi kriminalne grupe daju priznanja o pripremi ubistva Solovjova, nakon čega su planirali da se sakriju u inostranstvu. U okviru krivičnog postupka koji je pokrenulo glavno istražno odeljenje Istražnog komiteta Rusije, nastavlja se prikupljanje dokaza kriminalne aktivnosti pritvorenih“, ističe se u saopštenju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
RUSIJA
Putin: Teroristi spremali ubistvo ruskog novinara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala