- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Uz solarne panele svi mogu da proizvode struju I Energija Sputnjika

CC0 / Pixabay / Obnovljiva energija — ilustracija
Obnovljiva energija — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Pratite nas
Prozjumer – kovanica je koja objedinjuje pojmove kupca i proizvođača električne energije. Status kupca-proizvođača domaćinstava i kompanija koji žele da postave solarne panele za proizvodnju električne energije za sopstvenu potrošnju definisan je zakonskim i podzakonskim aktima.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Oni tako mogu da dugoročno smanje račune za struju ali i sopstvenu ulogu u zagađivanju životne sredine. Uz to, i država je obećala finansijsku pomoć. Ono što je još bitnije, pojednostavljenu proceduru – što je, nesumnjivo, veoma bitno, ako se zna da je „papirologija“ ono što građanima Srbije umnogome otežava realizaciju mnogih planova.
To da građani reše da sami počnu da proizvode struju, na krovu svoje kuće, vikendice ili stambene zgrade, ali i hale ili poslovne zgrade već je zaživelo u mnogim zemljama. Kod nas se kreće sa prvim „dečjim“ koracima.
Kako sve ovo sprovesti, a da se ne napravi „greška u koracima“, koje solarne panele odabrati, koji su benefiti sopstvene proizvodnje struje, za koji kapacitet se odlučiti da takva investicija bude isplativa, koja je uloga Elektroprivrede Srbije (EPS), a koja Elektrodistribucije Srbije (EDS)… pa i kome se obratiti za savet, u današnjoj „Energiji Sputnjika“ Jelica Putniković razgovara sa Predragom Matićem, direktorom direkcije za planiranje i investicije u EDS-u.
Energija Sputnjika“ je emisija portala i radija Sputnjik koju vodi Jelica Putniković, stručnjak za energetiku.
Teme su mahom vezane za energetiku i ekonomiju, lokalnog i globalnog karaktera, a gosti su stručnjaci u svojim poljima. Emituje se svakog ponedeljka u 21.00.
Energija Sputnjika, 25.04.2022.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala