Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić čestitao Makronu reizbor za predsednika Francuske

© Tanjug / PREDSEDNISTVOPredsednici Srbije i Francuske, Aleksandar Vučić i Emanuel Makron, položili su vence na Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu.
Predsednici Srbije i Francuske, Aleksandar Vučić i Emanuel Makron, položili su vence na Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu. - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras reizbor predsedniku Francuske Emanuelu Makronu.
"Poštovani gospodine predsedniče, dragi prijatelju, primite srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsednika Republike Francuske. Poverenje koje su Vam građani i ovoga puta ukazali, nesumnjivo potvrđuje da je Vaše vođstvo zasnovano na onim načelima i vrednostima koje su duboko ukorenjene u narodu Francuske", naveo je Vučić u čestitiki objavljenoj na Instagramu.
Predsednik Srbije je istakao da "sloboda, jednakost i bratstvo i jesu neprolazni i univerzalni principi čije suštine svi treba da se podsetimo, pogotovo u sadašnjem istorijskom trenutku, možda više nego ikada pre".
"Deleći upravo ove vrednosti, Srbija i dalje ostaje posvećena jačanju odnosa sa Francuskom, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu i strateškom partnerstvu. Sa Vašim ponovnim izborom za predsednika, uveren sam da su srpsko-francuski odnosi na dobrom putu da dosegnu nove granice", napisao je Vučić.
Poručio je da Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera, a uveren sam da i mi možemo da računamo na podršku Vaše zemlje, u korist mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
Vučić je uz čestitku objavio i fotografiju sa Makronom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala