- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Predviđa se kraj rasta cena nekretnina u Nemačkoj

CC0 / Pixabay / Centralna stanica u Berlinu
Centralna stanica u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
Pratite nas
Trend rastućih cena zakupa i prodaje nekretnina u Nemačkoj mogao bi da se završi već iduće godine, smatraju i stručnjaci, ali i nemačke vlasti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Savezni zavod za graditeljstvo, urbanizam i prostorno istraživanje izvestio je o značajno stagnirajućim elementima cena nekretnina, a glavni razlog leži upravo u tome što su takve cene neisplative za građane.
„Procvat sa sve većim cenama iznajmljenih i vlasničkih stanova u gradovima je završen. Ljudi jednostavno više nisu voljni, a pre svega, ne mogu da izdvoje više novca za stanovanje. S korona krizom, ratom u Ukrajini i rastućim troškovima energije, prilično se toga spojilo u poslednje dve godine. Novca je sve manje, a dodatni troškovi ponovno značajno rastu“, ukazao je šef odseka Matijas Valterzbaher, javio je „Feniks magazin“.
Kao rezultat toga, dodao je on, manja je potražnja za visokim zakupima bez grejanja i cene u tom slučaju padaju.
Stručnjaci za analitiku iz „Dojče bank riserča“ smatraju da bi 2024. godine mogao da se okonča snažan rast cena, a da će ulagači zbog viših kamatnih stopa ponovo više da se oslanjaju na obveznice, a ne na nekretnine, preneo je „Večernji list“.
"U trenutku kada obveznice ponovno počnu da donose atraktivne povrate ulaganja, potražnja za stambenim nekretninama mogla bi praktično preko noći da se uruši“, ocenio je ekonomista Johen Mebert koji smatra da neće doći do „masovne korekcije“', ali da će doći do određenog stepena suzdržanog pada cena.
Nekretnine - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
EKONOMIJA
Hoće li povećanje kamata na kredite uticati na prodaju stanova u Srbiji
Tržište nekretnina - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
EKONOMIJA
Eksplodiralo tržište nekretnina: Šest milijardi evra prometa i preko 30.000 sklopljenih ugovora
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala