- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako su Jokićeva tri musketara podbacila /video/

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, nije dočekao povratak na teren povređenih mladih zvezda, Džamala Mareja i Majkla Portera, i kako stvari stoje neće ih ni dočekati jer su Golden Stejt Voriorsi jako blizu da ih izbace maksimalnim rezultatom, 4-0. Razlog za to su podbačaji saigrača – Monte Morisa, Vila Bartona i Erona Gordona.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Poput D'Artanjana, Jokić je u društvo „kraljevske garde“, odnosno američkih košarkaša, stigao sa drevne ratničke zemlje, s tim što je Gaskonju zamenila Srbija i već godinama je lider družine, a sasvim izvesno i drugi put uzastopno najbolji učesnik igre između obruča na svetu.
Bez Mareja i Portera, Jokić je očekivao da mu u pomoć pristignu trojica novih musketara, ali su oni već dobro poznati ljubiteljima košarke, samo što nikada dosad nisu bili u situaciji da imaju toliko važne uloge.
Prvi u redu je Monte Moris, momak koji je izneo celu sezonu na poziciji plejmejkera u odsustvu Džamala Mareja.
Tomi Noulton je pre početka serije naglasai kako će Moris biti jedan od ključnih košarkaša, pogotovo uzeći u obzir da je u ligaškom delu sezone protiv Voriorsa beležio 16,7 poena, pet skokova i pet asistencija.
„Izvesno je da će dobiti mnogo minuta na terenu, lopta je kod njega sigurna, a pokazao je da u momentima kada se lomi ima petlju da preuzme odgovornost. Ključna za Denver biće saradnja njega i Jokića, ako Voriorsi budu usmerili svu pažnju na srpskog centra, ostaće mnogo prostora za spoljne igrače, naročito Morisa“, pisao je Tomi.
Međutim, umesto da digne brojke i pokaže da je spreman da bude jedan od trojice musketara, Monteova produkcija je opala.
U tri utakmice protiv Voriorsa prosečno beleži 13,7 poena i 5,5 asistencija, a sa linije za slobodna bacanja šutira samo 72 odsto.
Drugi u redu je bio momak od koga se moglo očekivati i sve i ništa – Vil Barton.
Protiv Voriorsa Nagetsi su dobili, nažalost, ništa.
„On može da pogodi iz svakog ugla terena, ali nije izvesno da li će i kada biti dovoljno inspirisan da to i čini. Treći je strelac tima, ima i 3,9 asistencija po utakmici , a ako bude dovoljno agresivan i napadne obruč, to znači da će i drugi imati mnogo prostora za ofanzivne akcije“, pisao je novinar pre početka serije.
Izgleda da je Tomi Noulton previše očekivao jer ni Barton nije opravdao ovako lepe reči.
Njegov prosek poena je nešto bolji u odnosu na regularnu deo, pa tako umesto 15 beleži 16 poena, međutim, to ne govori dovoljno o njegovom prisustvu u seriji.
Kada je bilo najvažnije, kada se u trećoj utakmici lomila serija, Barton je na minut do kraja, pri rezultatu 114:111 za Voriorse, umesto da doda loptu Jokića, kog je čuvao znatno niži Klej Tompson, odlučio da šutne trojku sa deset metara preko možda najboljeg defanzivca na svetu – Drejmonda Grina.
Nerezonski – u njegovom stilu.
Noulton je kao trećeg musketara naveo novajliju u ligi Bounsa Hajlanda, ali od njega je bilo mnogo očekivati da će u prvom plej-ofu u karijeri biti među najvažnijim igračima.
Mnogo je realnije bilo da to bude Eron Gordon, košarkaš koji je potpuno podbacio prošle godine u polufinala Zapada, te se očekivalo da će sada odgovoriti i pokazati kvalitet.
Ipak, u prve dve utakmice se nije pojavio, u trećoj je odigrao dobro, međutim, morao je tako da igra od početka, a ne kada je serija gotovo rešena.
Gordon prosečno beleži mizernih 11 poena i pet skokova, što je apsolutno neprihvatljivo kada se zna da je dobio 92 miliona od Nagetsa.
Denver gubi 3-0 u seriji i pokušaće da izbegne metlu u četvrtoj utakmici koja je na programu u nedelju u 21.30.
Tri musketara moraće da se pojave ako Jokić i Denver žele da produže seriju.
Gober zakucao Dalas i pokvario Dončićev povratak – „vukovima“ drama u Minesoti
Toronto izbegao metlu, Embid neutralisan – pritisak na Filadelfiji /video/
Hajka na Jokića ne prestaje, „upecale“ se i NBA legende /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala