- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Kit dug 15 metara snimljen u Jadranskom moru

CC BY-SA 3.0 / Olga Shpak / A bowhead whaleKit
Kit - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
Pratite nas
Između Murtera i Opata, koji je ulaz u Kornate, snimljen je kit dug oko 15 metara.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Moreplovac Darko Turčinov, koji je snimio kita dok je vozio izletnički brod na Kornate, izjavio je da je da na tom području nikada nije video kita.
Tomislav Gomerčić iz Zavoda za veterinarsku biologiju na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu izjavio je za portal 24 sata da je verovatno reč o velikom severnom kitu, koji se na svakih nekoliko godina može videti u Jadranu, ali je stalni stanovnik Sredozemlja.
"Dakle, ima slučajeva da zalaze i do Jadrana, što nije preterano čudno, no s druge strane jeste s obzirom da nije čest gost", rekao je Gomerčić.
Martina Đuras sa Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu saglasna je da bi to mogao biti upravo veliki severni kit, čemu u prilog najviše govori boja, način izranjanja i te položaj leđnog peraja.
Veliki severni kit je ugrožena vrsta i zaštićen je zakonom. Njegova prosečna dužina iznosi 20 metara.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala