- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Ekonomski pritisak na Rusiju propao, Amerika sad prelazi na oružje za masovno uništenje

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
Pratite nas
Ekonomski pritisak na Rusiju nije uspeo i Amerika sada prelazi na primenu oružja za masovno uništenje i ako se to desi žrtve neće moći da se prebroje, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Očigledno je da se prvobitni plan SAD sastojao u ekonomskom pritisku na Rusiju s ciljem da je primoraju da revidira svoje legitimne interese u oblasti osiguranja bezbednosti. Nisu uspeli. Sada SAD prelaze na primenu oružja za masovno uništenje, tj. na igre ‘preko crvene linije’. Ako se to dogodi žrtve neće moći da se prebroje. I svaka od njih je na savesti američkih stratega u kabinetima Bele kuće, Stejt departmenta i Pentagona i na savesti, ako je uopšte od nje nešto ostalo, njihovih kijevskih marioneta“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.
Kako je navela, Amerikanci i njihovi partneri u Evropi ignorišu činjenicu da Rusija već oko pet godina nema hemijsko naoružanje – od 27. septembra 2017. godine, što je verifikovala i Organizacija za zabranu hemijskog oružja.
Taj nedostatak u američkim planovima Ukrajinci uz pomoć stručnjaka NATO nameravaju da nivelišu prilično drsko – kao što loši istražitelji nevinima podmeću oružje sa otiscima tako i Vašington i Kijev nameravaju da podmetnu to oružje ruskim snagama u Ukrajini, navela je ona.
Jedan takav pokušaj se već dogodio kada je na položaje ruskih snaga iz ukrajinskog drona bačen kontejner sa ampulama.
Plan je bio da kada se one razbiju dođe do hemijske reakcije koja će izazvati eksploziju i požar uz emisiju otrovnih supstanci koje nisu deo konvencionalnih listi.
Postoje podaci, navela je ona, da je Ukrajina kupila još 50 dronova koji omogućavaju da se u vazduhu raspršuje hemijsko ili biološko oružje.
Podsetimo, načelnik snaga ruske vojske za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Igor Kirilov izjavio ndavno da je jedan od scenarija koje Zapad planira u Ukrajini kako bi optužio Rusiju – primena oružja za masovno uništenje u gradovima Slavjansk i Kramatorsk.
Vojnici hemijsko-biološke jedinice Oružanih snaga SAD - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
RUSIJA
Propala provokacija Vašingtona: Putinova odluka poremetila planove Amerikanaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala