- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrijarh Kiril osveštao vaskršnje kolače i jaja za Donbas /video/

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služi božićnu liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služi božićnu liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
Pratite nas
Vaskršnji kolači i jaja koje je osveštao patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril, u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, će biti poslati u Donbas zajedno sa humanitarnom pomoći.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Želeo bih da ovaj Vaskršnji dar pomogne svima, koji se nalaze u ovom teškom sukobu, da osete mir u srcu, svom umu i duši kako bi se što pre završile nesuglasice, kako bi se uspostavio mir, a sa njim i pobožnost ljudi i čvrsta vera. Tamo gde je vera jaka, veoma brzo prolaze međusobne i druge nesuglasice, bilo porodične ili poslovne. Jer čovek, koji je predan Gospodu, ne može dugo da nosi zlo u svom srcu", rekao je patrijarh Kiril.

Ranije je saopšteno da je ruska crkva već prikupila za izbeglice iz Ukrajine i Donbasa više od 860 tona humanitarne pomoći, od kojih je polovina već predata u zonu sukoba.
Ruska pravoslavna crkva obeležava Uskrs 24. aprila. U Veliku subotu je u Jerusalimu održana pravoslavna hrišćanska ceremonija silaska Blagodatnog ognja. Nakon obreda silaska Blagodatnog ognja, plamen se avionom prenosi u druge pravoslavne zajednice u Grčkoj, Rusiji, Ukrajini, Srbiji i Gruziji.
Silazak Blagodatnog ognja u Hramu groba Gospodnjeg - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
SVET
Ceremonija silaska Blagodatnog ognja u Istočnom Jerusalimu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala