- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Sutra Dan žalosti u Stocu, objavljen prvi izveštaj o šteti posle zemljotresa

© Foto : Tviter/Istraga.baZemljotres u BiH
Zemljotres u BiH - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
Pratite nas
Više desetina objekata je oštećeno u snažnom zemljotresu na području Hercegovine, gde se i dalje sabira materijalna šteta nastala nakon potresa, u kojem je jedna devojka poginula.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U Stocu će sutra biti Dan žalosti zbog smrti 28-godišnje Elmire Sefo, žrtve zemljotresa koji je prošle noći pogodio Hercegovinu.
Dan žalosti je proglasio gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković, koji je izrazio saučešće porodici i sa žaljenjem konstatovao da posledice potresa nisu samo materijalne prirode.
Zemljotres magnitude 6,1 po Rihteru sinoć je iza 23 sata pogodio Hercegovinu, a epicentar je bio u Ljubinju, preneli su mediji.

Šteta na imovini se procenjuje

Kantonalni operativni centar civilne zaštite sačinio je danas prvi izveštaj o šteti posle zemljotresa.
Najveća tragedija se dogodila u Stocu gde je poginula 27-godišnjakinja nakon što je na kuću pao komad stene, preneo je portal Kliks.
Tokom dana nije bilo prijava povređenih osoba u Domovima zdravlja Stolac.
U Stocu je tokom jutra primljeno 20 prijava oštećenja stambenih objekata, odnosno porodičnih kuća. Radi se o napuknuću zidova i probijanju kamenih gromada na zidovima kuća.
Službenici Dobrovoljačkog vatrogasnog društva Stolac i Komunalno Stolac su na terenu, raščišćavaju šut i kamenje sa stambenih zgrada, takođe i dimnjake.
Usled potresa na teritoriji Čapljine nastupila je velika materijalna šteta na zgradama i porodičnim objektima.
Trenutno se rade sanacije krova na osnovnoj školi, tri stambene zgrade i završeno je rušenje dimnjaka i popravka crepova na otprilike 30 kuća.
Do sada je prijavljeno 50 objekata za nužnu sanaciju krova. Prijavljene su štete u stanovima i nosivim zidovima pojedinih zgrada.
U Mostaru, prema informacijama nadležnih, nije bilo prijava građana ili pravnih lica o nastalim štetama ili posledicama sinoćnjeg zemljotresa.
Obaveštenje o zemljotresu - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Zašto su ljudi dobili obaveštenje o zemljotresu u BiH, nekoliko sekundi pre nego što se dogodio
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala