- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Inflacija u EU ne miruje: Sada je porasla na 7,8 posto

CC0 / Pixabay / Ekonomija
Ekonomija - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
Pratite nas
Međugodišnja stopa inflacije u Evropskoj uniji ubrzala je rast u martu 2022. godine na 7,8 posto u odnosu na februarski nivo od 6,2 procenta, objavio je danas evropski statistički zavod Evrostat.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Inflacija u 27-članom bloku je u martu prošle godine iznosila 1,7 posto, napominje se u saopštenju objavljenom na veb sajtu Evrostata.
U evrozoni, rast potrošačkih cena u martu je iznosio 7,4 procenta na godišnjem nivou, u odnosu na 5,9 odsto u februaru, dok je u istom mesecu prošle godine ta stopa iznosila 1,3 posto.
Najniže godišnje stope inflacije u martu registrovane su na Malti (4,5 odsto), Francuskoj (5,1 odsto) i Portugaliji (5,5 odsto), dok su rekordne zabeležene u Litvaniji (15,6 odsto), Estoniji (14,8 odsto) i Češkoj (11,9 odsto).
U evrozoni su, na godišnjem nivou, u martu najveći rast zabeležile cene energije, za 44,4 posto, čiji je doprinos u ukupnoj inflaciji iznosio 4,36 procentnih poena, prenosi Tanjug.
Prema podacima Evrostata, samo su dve od 27 zemalja članica EU – Belgija i Slovenija – registrovale u martu nižu godišnju stopu inflacije nego u februaru.
Američka berza - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
EKONOMIJA
Američka centralna banka najavljuje agresivniju politiku: Prvi potez u maju, berza već uzdrmana
Njujorška berza - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
EKONOMIJA
Pad berzi drugu nedelju zaredom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala