- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Lirika od Studenice do Hilandara | Dok anđeli spavaju

© SputnikDok anđeli spavaju
Dok anđeli spavaju - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
Pratite nas
Gost najnovije emisije „Dok anđeli spavaju“, autora Marine Rajević Savić, je Svetislav Božić jedan od najznačajnijih savremene srpske umetniče muzike.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Autorka je sa svoji gostom koji je inače i redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti Univerziteta u Beogradu i redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti razgovarala o svetu muzike i kao je ušla i ispunila njegov život.
Iako je kao mali igrao fudbal i svirao harmoniku, a već u 15 godini počinje da uči da svira klavir u muzičkoj školi „Kornelije Stanković“, a osamdesetih njegovo ime postaje prepoznatljivo ime uočeno na našoj muzičkoj sceni kompozicijama za mešoviti hor “Breza“ i „Dozivanja“. „Breza“ je inspirisana stihovima Sergeja Jesenjina a „Dozivanja“ liturgijskim tekstom. Njegovih deset horskih dela se godinama unazad, izvode na letnjoj Akademiji u Manastiru Studenica, kao i niz kompozicija iz ciklusa „Jutrenja“ u Gračanici na stihove naših znamenitih pesnika.
Kultna emisija „Dok anđeli spavaju“, koju već duže od tri decenije uređuje i vodi Marina Rajević Savić, obrađuje životne priče ekskluzivnih gostiju iz različitih sfera društva.
Emituje se svake druge subote u 21.00.
Dok anđeli spavaju, 1. deo
Dok anđeli spavaju, 2. deo
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala