- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

"Čeka nas užasna zima": Upozorenje britanskih energetskih kompanija

© AP Photo / Alastair GrantZastave Velike Britanije ispred Vestminsterske palate u Londonu
Zastave Velike Britanije ispred Vestminsterske palate u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
Pratite nas
Izvršni direktori britanskih energetskih kompanija upozorili su da bi, zbog očekivanog rasta cena, između 30 i 40 odsto Britanaca moglo da se suoči sa problemom plaćanja grejanja u zimskoj sezoni.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Oni su to preneli britanskom parlamentu, zatraživši veću podršku vlade za ugrožena domaćinstva koje, kako su naveli, čeka užasna zima.
Direktor britanske energetske kompanije „E.On“ Majkl Luis je rekao da bi to moglo da se dogodi od oktobra, kada se očekuje da će britanski energetski regulator „Ofgem“ ponovo podići godišnji tarifni limit, objavio je „Gardijan“.
„Očekujemo ozbiljan udar na platežnu sposobnost kupaca“, kazao je Luis članovima parlamenta, predviđajući i porast njihovog duga za 50 odsto, odnosno na 800 miliona funti.
Na isti problem ukazao je i izvršni direktor škotske energetske kompanije Kit Anderson. On je naveo da se kompaniji javilo 8.000 korisnika koji su izrazili zabrinutost zbog toga da li će moći da plate račune.
„Sa dolaskom oktobra, situacija bi zaista mogla da postane užasna. Smatram da je potrebna velika promena u pristupu vladine politike prema tom pitanju“, rekao je Anderson.
U poslednjih šest meseci cene energenata su u porastu u celom svetu, a problem je pogoršao ekonomski rat Zapada sa Moskvom. Britanija se pridružila SAD i EU u uvođenju sankcija Rusiji, glavnom energetskom snabdevaču Evrope, preneo je RT.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala