- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Upozorenje američke ministarke finansija Evropi: Zabrana uvoza ruskih energenata štetna po ceo svet

© Sputnik / Aleksey Babushkin / Uđi u bazu fotografijaNaftne cevi na rusko kineskoj granici
Naftne cevi na rusko kineskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Američka ministarka finansija Dženet Jelen upozorila je Evropu da bude obazriva u pogledu uvođenja potpunog embarga na uvoz ruskih energenata, jer bi takva odluka mogla da nanese štetu globalnoj ekonomiji i da uspori rast.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ona je na marginama prolećnog zasedanja MMF-a i Svetske banke u Vašingtonu na konferenciji za novinare rekla da bi momentalna zabrana uvoza EU „bez sumnje podigla svetske cene nafte“ i da bi „imala štetan uticaj na Evropu i druge delove sveta“, preneo je Fajnenšel tajms (FT).
„Srednjoročno, Evropa očigledno treba da smanji svoju zavisnost od Rusije u pogledu energije, ali moramo da budemo oprezni kada razmišljamo o potpunoj evropskoj zabrani uvoza nafte“, rekla je ona.
Dodala je da potpuni embargo možda ne bi imao veliki negativan uticaj na finansije Moskve, jer Rusiji pogoduju više cene.
Umesto toga, smatra ona, fokus zapadnih saveznika trebalo bi da bude na pokušaju da se smanje „prihodi od prodaje nafte i gasa” Rusije.
„Kada bismo mogli da smislimo način da to uradimo, a da ne naštetimo celom svetu putem viših cena energije, to bi bilo idealno. I to je stvar koju svi zajedno pokušavamo da rešimo“, navela je Jelenova, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala